onsdag 26. oktober 2011

Strålende dag

En nydelig dag i fjellheimen, dagen begynte strålende med fin temperatur,solskinn og blå himmel, mesteparten av snøen som hadde falt i forrige uke er nå borte og de store rypeflokkene glimret med sitt fravær, men vi fant noen :) Røya har søkt utmerket idag og hadde først på dagen en tomstand som hun løste ut etter få sekunder, litt lenger utpå dagen støkket hun en stegg og forholdt seg rolig når fuglen gikk. Men så :) begynnte fuglehunden og komme fram i henne og hun hadde ett kjempearbeid , søkte fint på vinden med hodet hevet, og gikk forsiktig fram for og finne fuglen, og plutselig sto hun, den første standen på rype var iboks, hun avanserte 3-4 meter før hun på nytt tok stand,jeg satte opp farta for og komme meg opp til hunden,men desverre så gikk fuglen før jeg kom opp til henne og det ble da en liten ettergang .

Denne krabaten holdte oss med selskap i matpausen, han var dristig og var bare meteren ifra hunden som lå i lyngen

søndag 23. oktober 2011

Jakt

Har vært på senja idag, i troppen var Gunnar Klemetsen, Eirik Gcshib, Erlend winther og undertegnede. Vi hadde en fin tur med mye fugl ,men pga en hals/ørebetennelse som ikke har sluppet taket ,klarte jeg ikke og høre når det lettet fugl bak/og på siden av meg , det resluterte i at jeg så fuglene for seint å kunne bare glemme å skyte . det kunne vært mange flere i sekken.

tirsdag 11. oktober 2011

Nytt håp

Vi var på en Liten jakt tur idag.  Erlend hadde med seg blandingshunden astma Granada, hun har aldri vært med på rypejakt før, men en Klok hund vet hva hun skal gjøre, og erlend fikk felt den første rypa for henne.  Vi har sett rundt 45 Ryper idag og astma har ikke støkket en eneste gang. Og det er imponerende . Røya hadde jeg ogsä med, hun har gådd fot stort sett hele dagen .og jeg har fått roet henne ned på fugl ,hun har fått utrede område etter at vi har støkket opp rype, og hun har da støkket gjenliggere. Hun har hatt 1 ettergang på CA 20 meter ellers har hun satt seg med en gang jeg har blåst i fløyta. En fantastisk dag