lørdag 24. september 2011

Jakt

Nydelig vær på senja, vi Har sett endel fugl, fått en. Men dagen er ennå ung

fredag 23. september 2011

Videre trening av Røya

Treningen som jeg nå skal fortsette med på Røya. er vanlig dresurtrening, og passivitetstrening som ett ledd i og få henne rolig på fugl i marka. Når denne trassperioden er over vil jeg begynne og stille strenge krav til røya i dressurtreningen, og trene hardt ett par dager for så å ha ett par dager opphold osv.
Gjør hun ikke så hun for beskjed vil hun få en umidelbar reaksjon, dette vil få henne raskt på plass der hun var før trassperioden begynnte. for og få henne helt rolig på fugl etter disse ettergangene hun har hatt,vil jeg bruke støkktrening på due og vil da sansynligvis ringe Odd brede sommarseth som er veldig flik til akkurat dette . det går selfølgelig og få henne rolig uten duetrening men det går SÅ mye fortere med :)
og da er det jo dumt og ikke bruke det :)
Hun har bevist at hun har jaktlyst så det holder, og hun finner fugl. nå begynner finslipinga av diamanten.

Jakt tur

Idag var jeg på en liten treningstur med Røya , hun har hatt det riktig gøy idag :)
hun har støkket tre ganger på rype og hatt ettergang samtidig som hun gjødde for full hals .  på hjemturen tok hun løst på en hare og hadde seg en fem minutters los, haren kom forbi meg på 15 meters hold. jeg fikk stoppet henne og hun fikk litt kjeft før jeg koblet henne og gikk ned fra fjellet.
Dette høres nok ikke bra ut for de fleste men jeg tar det med stor ro. Jeg har opplevd det før . hun minner meg om den gamle hunden min Mika som også løp etter på støkk i begynnelsen og halset. dette går over ,og akkurat nå gir jeg ikke noe straff for det, straffer man hunden for hardt i trassalderen,ja så får man en hard hund, vi har det ikke travelt, for hunden kommer til og bli en fenomenal jakthund med den jaktlysten hun har vist til nå, det er bare og være litt tålmodig og vente på første standen,
så til det positive,hun har søkt veldig bra idag og holdt god kontakt. søket er faktisk noe av det beste hun har prestert til nå.  hun har brukt vinden på en glimrende måte og fått med seg mye terreng. nå blir det noen dagers hvile på Røya, med litt dresurtrening.
i morgen blir det støkkjakt på kapperfjellet sammen med Gunnar klemetsen:)

onsdag 21. september 2011

Treningstur med Røya

I dag har Røya søkt bra, men enda litt dårlig kontakt, 5 minutter etter jeg begynnte og gå hørte jeg kraftige vingeslag , det var en røy som tok til vingene,jeg kunne ikke se hunden så jeg blåste i fløyta og ropte sitt. det ble helt stille i bjella. jeg begynnte og gå over haugen for å finne hunden men hun satt ikke dær jeg hadde forventet . hun hadde sprunget videre for og utrede området.
Røyen hadde fløyet opp i furua og satt der ennå når jeg kom opp, og tok av med ett brak. så var det bare og hanke inn hunden, sette henne ned, og la henne sitte på plassen dær ugjærningen hadde skjedd..
Etter dette holdt hun ett bra søk og god kontakt en liten stund før hun gikk tilbake til ingen kontakt, da var det bare en ting og gjøre jeg gikk litt fram og tilbake før jeg klatret opp i ei stor furu for og gjemme meg for hunden, hunden kom tilbake og begynte og spore meg opp ,og etter en halv time begynnte hun og bli litt engstelig, og ga fra seg noen  boff , for så og lytte etter meg. dette skal funke tenkte jeg ,men jeg hadde ikke før tenkt tanken før greina under meg brakk,hunden hørte det og fant meg.
etter dette holdt hun bedre kontak , men det varte ikke lenge før hun igjen ble borte. hun hadde tre støkk idag ,jeg så ingen av situasjonene, og hun la etter alle sammen,.... !  Jeg tror Røyene  har sprunget på bakken og at det har blitt for vanskelig for den unge hunden.

søndag 18. september 2011

Jakt tur

Vi har vært en tur på Varnesfjellet idag, Røya har gått stort og har ikke  god kontakt, hun er  kommet i trassalderen og har tydelig glemt sine gamle kunster på både innkalling og div. men det går nåkk over, på enkelte hunder merker man ikke puberteten i det heletatt. og på andre ser den aldrig ut som den går over:) men rekner med at det ikke varer så lenge, hun har hatt en del markeringer ,og vi har sett en stegg idag.

Dagens visdomsord :
Når hormonene er i sving
og hunden ikke vil
sett deg ned, slapp av og prøv en gang til :)

torsdag 15. september 2011

Kråkefella

Kråkefella er nå satt ut og skal fores i en uke før den lukkes

Første svanfjell


Første jaktdag gikk vi på svanfjellet ,og vi fikk en fantastisk jaktstart som endte med full kvote på fjellrype. vi hadde følge av to fjellvåker ,så det måtte mye speiding til for og oppdage rypa som ikke ville røre seg.

mandag 12. september 2011

Trening

I går var jeg på treningstur i orreterreng. Røya gikk veldig bra og hadde en rekke markeringer, jeg hadde min sønn leon på 2 år i bæremeis, og vi hadde en kjempefin tur. fint og ha 4 øyne som speider etter hunden, leon var flink og det ble pauser med blåbærspising.

fredag 9. september 2011

Jaktstart

I morgen begynner småviltjakta og jeg skal selfølgelig også på fjellet(på støkkjakt)
Gunnar klemetsen bestemmer ruta i morgen, så jeg er ikke sikker på hvor vi skal, fangst skal det nå forhåpentigvis bli.
 Røya blir hjemme, vi har hatt noen treningsturer i det siste så hun skal få hvile seg til mandag.

Ønsker dere ett godt nytt jaktår :)

torsdag 8. september 2011

mandag 5. september 2011

Sørlifjellet

Treningstur på Sørlifjellet , på bildet (T,v Wegard Winther.(th) Håvard winther . Erlend winther er kamramann. flott tur

søndag 4. september 2011

Trening


I dag har vi vært på myra en tur og spunget litt fritt. og så har vi vært med dueslaget til naboen. her er en liten filmsnutt, fuglene lettet fra dueslaget og passerte ca. 3 meter over Røya, kvaliteten på videoen er ikke særlig bra ,tatt med mobilen