mandag 29. august 2011

Gåsejakt

Onsdag bærer det av sted til kvænangen på gåsejakt . tror det kan bli utrolig spennende. Jeg skal være med Andre Olsen og medhørende kompani :) usikker på nøyaktig sted, med det kan bli på Øya Nøklan hvor hjemmgården til Andres Far ligger

søndag 28. august 2011

treningen

I dag var jeg på treningstur med Røya. hun gikk godt og hadde god kontakt. vær gang hun kom inn fikk hun godbit. hun festet en tomstand som varte i 20-30 sekunder før hun løste ut . det bruker vanligvis ikke og være fugl i det området jeg trente ,så det kan jo være trast om har vært dær. fornøyd med dagens treningstur :)
jeg skal vente litt med å gå i terreng med mye fugl til dressuren sitter som den skal ,og ha mere passivitetstrening  . man skal ikke ha det for travelt ,da kan man ødelegge mye på en potensielt god hund. Fremover mot jakta er det strenge regler hjemme men også mye ros i treningen .  jeg er også hvær dag ved dueslaget til naboen, og sitter der en liten stund før jeg går videre , det er ubeskrivelig god trening.
hvist fremgangen på røya fortsetter på dette viset blir det en fantastisk jakthund.
 Time will show :-)





lørdag 27. august 2011

Trening

I går var vi hos brodern og helste på hanan som fer og trippe på tunet,og det sku ik mye til for at Røya skjønte at disse skal vi ikke røre :)

var på en liten skogstur også , syntes ikke røya hadde så god kontakt som hun burde ha, men det finnes råd for det også , skal begynne og gå med gobit i lomma ,så blir det ros og gobit
hvær gang hun kommer inn ,nå  skal det være ekstra positivt og komme inn til eieren . hun har satt opp ett helt sinnsykt tempo i skogen etter at hun oppdaget rypa. det ser veldig bra ut.


torsdag 25. august 2011

Fjelltur

Treningstur ved lomvatne. det var en flott tur og Røya gikk veldig bra,vi fant dessverre ikke noe fugl, hun hadde noen markeringer men om det er fugl hun har hatt i nesen er uvist.

tirsdag 23. august 2011

Første Rypetur

I dag har Røya sett rype for første gang og det var en opplevelse som gjorde inntrykk. Gammeltispa hadde stand og vi førte røya opp bak henne.hun sekunderte ikke og hadde for så vidt ikke peiling på hva som kom til og komme opp av lyngen.
reisningsordre ble gitt og ut av krattet kom det 8-9 kyllinger flaksende, da gikk det opp ett lys i hunden . vi satte oss ned i ti minutter før hun fikk utrede området. ikke lenge etter hadde røya teften av noe, og der lettet to ryper 1 meter foran Røya og det beste av alt .hun satte seg momentant, 0,0 meter ettergang. det ble ingen sekundering idag og ingen stand men hun var rolig på støkk,og det er ett stort pluss. Fornøyd med dagen idag :)

mandag 22. august 2011

Trening

I morgen blir første dagen etter rype med Røya. jeg skal gå sammen med Wegard winther og engelsksetteren Roxy , og Erlend winther og hans blandingshund krupp.
Røya skal ikke være ute i søk på denne turen, men hun skal få utrede de områdene som vi finner fugl i og så skal vi se om hun sekunderer..!

lørdag 20. august 2011

Gåsejakt

I morgen begynner Gåsejakta . så da håper jeg det blir fangst. tenkte jag skulle poste på kveldstrekket. Gåsa er og beiter i tranøybotn på fjæra sjø, og når floa setter inn så trekker den inn over land til myrer og kjærn  det er bare og ta lokkfløyta med og håpe på det beste. jeg har med meg hagle  (ammo tungstein materix), og Rifle 223 (ammo norma jaktmatch.)


torsdag 18. august 2011

Trening

I dag har jeg vært på myra og trent lydighet, sitt og innkalling, har begynt og trent med fløyte og det går veldig bra. jeg har også idag  tatt turen bortom dueslaget til naboen for litt passivitetstrening, jeg har ennå ikke vært på noen standtrening på due med røya, jeg synes ikke hun er klar for det ennå. planen fremmover blir derfor mye passivitetstrening , nå begynner jo treningen i marka snart, i og med at båndtvangen oppheves. da er planen og gå på fjellet sammen med noen stabile hunder med røya i bånd , sån at de første situasjonene blir mest mulig kontrolerte. jeg konsentrer  all treningen rundt at hunden skal være rolig med fugl i lufta, og respektere fugl l lufta er tross alt en av de viktigste egenskapene man kan lære en valp .da går treningen vidre mye lettere.

tirsdag 16. august 2011

Trening

I dag har vi vært ved dueslaget igjen, for og trene litt mer pasivitetstrening. denne gangen har Røya ligget rett under inngangen til dueslaget, med duer som farer inn og ut hele tiden. hun har vært eksemplarisk. flakser det over hodet hennes så snur hun seg rolig og kikker opp. nå er det bare få dager igjen, før vi skal begynne å gå i skogen og lete etter det som egentlig betyr noe . da vil det vise seg hvor bra treningen har vært. Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg skal ta en standtrening på due, før jeg går etter ryper.

GÅSEJAKT:
 21/8  Braker det løs med Gåsejakt , kan ikke si annet en at jeg gleder meg :)
Hagla og rifla er pussa, sekken er allerede pakket klar ,:)  eneste man mangler er jaktkort, men det er snart i boks !

torsdag 4. august 2011

Passivitetstrening

I dag har jeg vært hos noboen og hatt litt passivitetstrening på Røya , vi har trent på og være rolig med fugl i lufta:  Røya var helt rolig . på tur ned til dueslaget tok hun stand og avanserte ved siden av meg :) kanskje det blir en tur i treningstrrenget senere idag.

onsdag 3. august 2011

Treningstur

I dag tidlig var jeg i treningsterrenget sammen med Erlend og hunden hans krupp,
vi hadde en fin tur og både røya og krupp jobbet bra og holdt god kontakt. veldig fornøyd med dagens tur :)

mandag 1. august 2011

Treningsterrenget

Jeg har vært en tur i treningsterrenget i dag, Røya gikk veldig bra og holdt god fart hele turen, men det var en varm fornøyelse, skyfri himmel og sikkert 30 grader i sola.