onsdag 27. juli 2011

Trening

Jeg skulle gå meg en liten kveldstur da jeg så at alle duene var ute, så da tok vi turen ned til dueslaget , og satt vell dær i ca tre kvarter. Røya var rolig tross hun har stått brakk mens matfar har vært syk.

tirsdag 26. juli 2011

Solbergfjorden


Vi hadde en fin tur på fjorden i går kveld, havet var blikkstille ,og det ble noen småsei på oss. så også noe jeg ikke har opplevd før , ei stor kveite helt oppe i vannskorpa som jaktet på grønspor

onsdag 20. juli 2011

Reinfjellet

Har Hatt en kjempefin tur. Fikk Meg seks fine ørreter. Været var strålende.

Fisketur på Reinfjellet

Tre glade fiskere. Tom rune, Mats og Andrea

tirsdag 19. juli 2011

Treningstur

Har vært i treningsterenget en tur . Bra vær Med litt regn innimellom, mange lukter i skogen og røya har undersøkt hvær eneste en.

søndag 17. juli 2011

Fisketur

I går tok vi turen opp på Reinfjellet for og fiske litt , ruta gikk om langvatne, Olavantne, hamnelvvatne, store fjellvann, vakkerhumpvannet. fisken var ikke så bitevillig men det ble 4 ørreter etter en 12 timers dag. været var bra og det ble en fin tur med grillig av pølser og bålkaffe.

fredag 15. juli 2011

Duetrening

Jeg har vært på de første duetreningene i sommer. og det har vært lærerikt. vi har leid Røya opp i stand, for så og la fuglen fly mens hunden skal være rolig. dette har jeg gjort hos Odd brede sommarseth( snyfjellets kennel) ,som er en dyktig hundetrener. jeg er også så heldig at jeg bor nært Øyvind og Monica Berger (Sæterelvas Kennel). og har vært en del ved dueslaget og trent dressur, det er meget god trening. spesiellt under matingen av duene. da skal hunden ligge i ro samtidig som det er fugl i lufta og på bakken, det kan være en stor prøvelse for en valp. men det gir resultater :)målet er jo selfølgelig komplett ro i oppflukt.
det går mot en spennede høst :)

Treningsterrenget har åpnet

I dag åpnet Treningsterrenget på Senja. Vi tok turen i går kveld kl.00.00 .Røya var ivrig og holdt ikke så god kontakt som ønsket. jeg kalte henne da inn . for så og sende henne ut på nytt, når hun da var ute av synet ,gjemte jeg meg og satt meg ned for å vente, på en plass med god oversikt. etter en stund kom hun løpende over en myra foran meg, hun stoppet ,speidet før hun begynnte og stress springe fram og tilbake på myra. (dette er en glimrende måte for og få hunden til og holde kontakten ,hunden skal vite hvor eier er .)
så ropte jeg på henne og en overlykkelig hund kom springene mot meg mens jeg roste henne opp i skyende. så var det og sende henne ut pånytt , jeg måtte gjenta hele seansen igjen. men etter det hadde hun stålkontroll på hvor jeg var, det har vært mye trening i det siste, det meste av treningen går ut på og høre etter under provokasjon av forskjellig slag. det kan være alt fra unger som leker i nærheten eller fugler i luften. men det er ennå mye trening igjen :) men alt i alt går treningen bra og jeg ser fremskritt vær dag

torsdag 14. juli 2011

Fisketur

Fisketur i tranøybotten. Mye fisk å se. Men få kom på kroken.fikk 1 smålaks på 2 kilo